Jouw vakken

Wij zijn een praktijkschool, maar je volgt naast de praktijkvakken ook theoretische vakken. Bij de theoretische vakken krijg je les in onderdelen die voor jou belangrijk zijn. Je leert bijvoorbeeld bij rekenen om met geld om te gaan, zodat je je bij een kassa kunt redden. Maar je leert ook gebruiksaanwijzingen en werktekeningen lezen. Handig voor in de Praktijk!

Dit zijn theorievakken:  

Strux
Bij de meeste theorievakken maak je gebruik van de methode STRUX. In de bovenbouw maken we ook gebruik van methodes uit het (v)mbo en uit het bedrijfsleven.
Wanneer je boeken nodig hebt bij bepaalde vakken, krijg je die van ons in bruikleen. Je levert deze boeken aan het einde van het schooljaar weer bij ons in.
 

Praktijk
Op onze school zit je niet alleen in een schoolbank maar sta je ook vaak aan een werkbank, je werkt in de tuin, metselt een muurtje, maakt iets moois van hout of metaal of je bakt een appeltaart. In het praktijkonderwijs ben je altijd bezig.

Dit zijn de Praktijkvakken:  

Wat heb je nodig?
Voor de theorielessen heb je  een pen en een eenvoudige zakrekenmachine nodig. Voor het volgen van de gymlessen: sportkleding en een handdoek en voor de baklessen is een wit T-shirt vereist. Tijdens de praktijklessen hout, groen en metaal: een overall. Voor het bewaren van de overall kun je een kluisje huren  tegen betaling van een waarborg van € 7,-.