iPads voor ICT
15 oktober 2021

iPads voor ICT

​​Onze school is al enige tijd aan het werk binnen het project ‘Sterk Techniekonderwijs (STO)’

Onze school is al enige tijd aan het werk binnen het project ‘Sterk Techniekonderwijs (STO)’ Allerlei lessen, zoals bijvoorbeeld het schilderen en de gastlessen techniek die gegeven worden aan de bovenbouw van SBO Delta, vallen hieronder. Met ingang van dit schooljaar zijn we begonnen om te kijken naar de ICT-tak hiervan. Puur toevallig begrepen we dat Hunze en Aa’s iPads wilden schenken aan het onderwijs. Dhr Begeman die het onderdeel ICT van het STO onderzoekt en dhr. Drent, die behalve gymdocent, ook projectleider van het project STO is, mochten donderdagmiddag de iPads in ontvangst nemen. De mentorleerlingen van dhr Begeman mochten als eerste de iPads eens goed bekijken.

Persbericht Hunze en Aa’s:

Hunze en Aa’s schenkt afgeschreven iPads aan de praktijkschool in Winschoten

Tientallen iPads die zijn afgeschreven bij het waterschap Hunze en Aa’s krijgen een tweede leven op de praktijkschool De Flint in Winschoten. De iPads zijn allen meer dan vijf jaar oud, waardoor alle benodigde applicaties niet meer naar behoren werken of niet meer worden ondersteund. Ondanks dit gegeven werken de iPads nog prima en kunnen heel goed nog gebruikt worden.

 

Bijvoorbeeld in het onderwijs. In het kader van Sterk Techniek Onderwijs gaan de leerlingen van De Flint aan de slag met robotica, ze gaan leren programmeren. Nu de school een flink aantal iPads tot hun beschikking heeft, kunnen de docenten twee klassen tegelijk deze lessen geven.

 

Hunze en Aa’s is een partner van het Dollard College in het project Sterk Techniek Onderwijs. Dit project levert een bijdrage op het gebied van machines, materialen en mensen.

iPads voor ICT

Reageren