Voorlichting HALT voor eerstejaars
bovenburen | 9 december 2021

Voorlichting HALT voor eerstejaars

​​Vandaag was er voor de leerlingen van het eerste leerjaar op de afdeling van het praktijkonderwijs van het Dollard College een bijzondere les. Een voorlichtster van HALT (www.halt.nl) gaf een gastles in drie lokalen tegelijk via het digibord en Teams.

Vandaag was er voor de leerlingen van het eerste leerjaar op de afdeling van het praktijkonderwijs van het Dollard College een bijzondere les. Een voorlichtster van HALT (www.halt.nl) gaf een gastles in drie lokalen tegelijk via het digibord en Teams. Dit in verband met de regel dat er geen 'externen' in de school mogen komen volgens de coronamaatregelen. De leerlingen deden een quiz en konden in gesprek met HALT vragen stellen over het werk van HALT en overlast rondom oudjaar in het bijzonder.

Halt verzorgt voorlichtingen voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. In de voorlichtingen gaan ze in gesprek met leerlingen over grensoverschrijdend gedrag, de gevolgen daarvan en hoe je kunt voorkomen dat je in zo’n situatie terechtkomt.

Deze voorlichting ging over verschillende vormen van overlast die spelen rondom de jaarwisseling en de gevolgen daarvan voor anderen. Denk daarbij aan vernielingen, brandstichting en baldadig gedrag met (illegaal) vuurwerk. Ook werd er ingegaan op de aangepaste regels rondom vuurwerk voor dit kalenderjaar. De jongeren stelden goede vragen over wat er gebeurt als je je moet melden nadat je in de fout gegaan bent en welke maatregelen dan, mogelijk, volgen.

In het verleden werd er door de jeugdagenten van Oldambt een vuurwerkvoorlichting georganiseerd. Nu deze de afgelopen twee jaar niet door kon gaan heeft de school steeds contact gezocht met HALT voor een korte versie van de voorlichting.

Reageren