Werkervaring in de groensector op PrO Winschoten
21 februari 2023

Werkervaring in de groensector op PrO Winschoten

​​Op PrO Winschoten bereiden we jou voor op werk of een verdere studie in het beroepsonderwijs. In het vierde en vijfde leerjaar kies je een sector die bij je past en doe je stage bij een bedrijf in die sector. In het derde leerjaar besteden we veel aandacht aan het maken van de juiste keuze voor jouw richting, waarbij we jouw talenten en vaardigheden goed in kaart brengen.

We noemen het ontdekken van een beroep of richting die bij jou past "Loopbaanoriëntatie en -begeleiding", oftewel LOB. De docenten van de praktijkvakken organiseren diverse activiteiten buiten de school om jou kennis te laten maken met verschillende beroepen.

Onlangs hebben alle leerlingen van klas 3 een ochtend besteed aan het opdoen van werkervaring in de groensector. Samen met leerlingen uit de bovenbouw, Melvin, Rick, Yorick, Michel en Mark, en Jaap de Winter, voorman van de groenafdeling van de gemeente, en Marc van Zanten van de provincie, hebben de leerlingen een enorme takkenril gebouwd die als windkering dient en als onderkomen voor allerlei kleine dieren.

In de pauze konden de leerlingen genieten van een heerlijk kopje zelfgemaakte snert of kippensoep. Het waren gezellige en leerzame werkochtenden waarin de leerlingen veel geleerd hebben over werken in het groen. Maar ook op het gebied van samenwerken en planmatig werken hebben ze stappen gemaakt.

Werkervaring in de groensector op PrO Winschoten

Reageren